JAK CESTOVAT NA KYPR

JAK CESTOVAT NA TRASE ČR – KYPR – ČR

K cestě na Kypr potřebujete jen cestovní doklad nebo OP.​

CESTOVNÍ POJIŠTĚNÍ

Doporučujeme sjednat. Viz VOP.

Na Kypr nejsnadněji letecky …

Leteckou dopravu na Kypr zajišťuje mnoho mezinárodních, ale i charterových leteckých společností.  Obzvláště během sezony, tj. cca od začátku března do konce listopadu.

Na Kypru jsou tři letiště:

Larnaca – LCA

Paphos – PFO

Třetí letiště je Ercan – ECN. Ale pozor, toto letiště je na „okupované“ části ostrova.

Přímý let z Prahy  (ale v průměru z celé Evropy)  trvá cca 3,20 minut.

JE POTŘEBA SI DÁT POZOR NA TZV. ONLINE ODBAVENÍ U LOW COST LETŮ. POKUD SI NEUDĚLÁTE ONLINE ODBAVENÍ, NA PŘEPÁŽCE MŮŽETE ZAPLATIT MANIPULAČNÍ POPLATEK AŽ 30 EUR I VÍCE ZA ODBAVENÍ ZA OSOBU.

VZHLEDEM K NEUSTÁLE SE MĚNÍCÍMU LETECKÉMU TRHU SE MOHOU INFORMACE O LETECH, LETECKÝCH SPOLEČNOSTECH, CENÁCH, POPLATCÍCH RYCHLE MĚNIT.

Jsme zastánci flexibilních cestovních modelů. K dispozici je široká škála online portálů, leteckých společností a pod., které nabízejí nepřeberné množství letových spojů a tím pádem i letenek. Od těch nejdražších, až po low-cost. Sami tak můžete ovlivnit jak cenu cesty (někomu nevadí letět za levno, někdo preferuje 1. třídu), tak i délku cesty, pokud se rozhodnete prodloužit si pobyt a dovolenou.

Pokud si nechcete vybrat sami letenky na „internetových portálech“, pak se můžete obrátit s požadavkem na nás a poradíme spoj případně IATA společnost, která vám s nákupem letenky pomůže.

PRÁVA CESTUJÍCÍCH V LETECKÉ DOPRAVĚ viz. europa.eu.

TRANSFERY A PŮJČENÍ AUTA

Zajistíme obojí na základě poptávky u místních partnerů. 

U výletů, které jsou součástí programu, je doprava samozřejmostí.

Transfery na a z letiště, pokud nejsou součástí programu, můžeme zajistit.

UBYTOVÁNÍ

Je zajištěno u smluvních partnerů. Mějte na paměti, že check-in je ve 14,00 a  check-out většinou do 12,00.  Pokud si budete chtít sjednat delší ubytování a dopravu, můžeme vám pomoci.

Prosím, abyste vzali v potaz, že se nezabývám  masivním cestovním ruchem a nabídkami click-on-package. Nenabízím ubytování v několikahvězdičkových hotelech s all-inclusive. Ubytování vybírám v butikových hotelech nebo agroturistických historických objektech.